Още по-вкусна Коледа с венец „Павлова“

Дойде време и за втората рецепта с Дани Динева от кулинарния блог cooks-and-bakes.com. Този път тя ни е подготвила уникален коледен венец “Павлова”, с който ще Ви зашемети. Той е не само красив, но и безумно вкусен. Необходими продукти за венеца:* 5 белтъка на стайна температура* 200 г захар* 2 ч.л. нишесте* ½ ч.л. лимонов сок* ½ ч.л. екстракт от ванилия Необходими продукти за крема:* 200 мл животинска сметана с  висока масленост* 250 г маскарпоне/ 1 малка кутийка* 50 г захар* 1 ч.л. ванилова есенция* 4 ч.л. сок от портокал За декорация: парченца нар, цветни бонбони, стръкчета розмарин За основата на венеца разделете жълтъци от белтъци. Жълтъците оставете настрана. За да се получат белтъците на сняг е много важно купата и бъркалките да са сухи и да няма останал жълтък по тях. С миксер на максимална скорост разбийте белтъците, като постепенно добавяте по малко от захарта и ванилията. Накрая добавете нишестето и лимоновия сок. Белтъците е важно да разбиете до твърд връх, т.е. когато обърнете купата, да не паднат. Върху хартия за печене с помощта на голяма чиния и молив очертайте кръг. Дани е използвала диаметър около 32 см. За вътрешната част също е необходимо да очертаете кръг с диаметър около 10 см. Това ще е венецът, който ще запълните с белтъчената смес. Можете да използвате лъжица за оформянето. След като сте готови, загрейте фурната на 100 градуса С и печете без вентилатор около час и половина. Ако отгоре започне да се запича леко и да променя цвета си, покрийте с парче хартия за печене. Венецът след като се изсуши, го извадете от фурната и оставете да се охлади. Можете да го съхранявяте така спокойно 2-3 дни, но не го прибирайте в хладилник, защото целувчената смес ще се втечни. Сглобяването на венеца е добре да стане непосредствено преди сервиране, за да не омекне сместа, а искаме да запазим хрупкавостта на целувките, нали? За да направите крема, разбийте сметаната с миксер на висока скорост. В отделна купа смесете маскарпонето със захарта и с помощта на лъжица обединете двете смеси. За да поднесете, сложете венеца в плитка чиния и отгоре разнесете крема. Украсете с парченца нар и стръкчета розмарин. Поднесете с лъжици за сервиране. За направата на тази красота можете да си набавите всички необходими продукти с ваучерите на Содексо в нашите партньори ebag.bg, а за всички наши обекти, където можете да използвате Вашите Трапеза pass, Подарък pass или Flexi pass, моля посетете новата ни карта с обекти -> https://sodexo-karta.bg/. Цялата рецепта и още снимки можете да откриете в блога на Дани - goo.gl/Gr9xA2. Очаквайте скоро и следващата кулинарна изненада!

Oт понеделник до петък от 09:00ч до 18:00ч.

Телефонното обаждане до 0700 40 700 е на цената на градски разговор от стационарен телефон. Обажданията от мобилен телефон се таксуват по стандартните тарифи на Вашия мобилен оператор за обаждане до фиксирани мрежи.

0700 40 700
Вашият браузър не е обновен!

Обновете си браузъра за да видите този сайт коректно. Обновете си браузъра сега

×