Рецепта за сочно агнешко от шеф Манчев

Велиденските празници са тук и всеки иска да сложи на семейната трапеза нещо вкусно и запомнящо се. Шеф Иван Манчев споделя специално с всички клиенти на Содексо своята рецепта за сочно великденско агнешко. 
 

ШПИКОВАНО АГНЕШКО СЪС СЕЛАРИ И ДИВ ЛУК, ЗАПЕЧЕНО С ГРАНУЛАТА, ПОДНЕСЕНО ВЪРХУ ПЕЧЕН БАТАТ, СОТИРАНА ЛЕВУРДА, ГОРСКИ ГЪБИ И КОНКАСЕ ОТ ДОМАТИ
 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

Агнешка предна четвъртинка 2,3 кг.

Целина  0,200 гр.

Лук стар 50 гр.

Моркови  50 гр.

Лимон – 2 бр.

Портокал – 1 бр.

Магданоз – 1 връзка

Чесън – 3 скилидки

Мащерка – ¼  връзка

Див лук – ¼  връзка

Батат -  0,500 гр.

Левурда – 0,150 гр.

Горски гъби – 0,150 гр.

Домати – 200 гр.

Олио – 50 мл.

Червен пипер – 10 гр.

Масло – 50 гр.

Зеленчуков бульон -  3 литра

Джоджен – ¼ връзка
 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :

Вземаме агнешкото и с нож  надупчваме месото, след това поставяме селарито и  дивият лук, нарязани на тънки пръчици  в направените дупки. Овкусяваме месото със сол, черен пипер и червен пипер, след което го поставяме в  дълбока тава. Нарязваме на едри кубчета лука и морковите и на добре загрята фурна ги запечатваме за 10–15 мин. След това приготвяме гранулата като настъргваме корите от лимон и портокал, накълцваме ги заедно със старият чесън и магданоз и поръсваме месото. Добавяме 3 литра зеленчуков бульон и покриваме тавата с алуминиево фолио. Печем на 180 градуса за 2/2,5 часа.  Отделно почистваме и обелваме батата и го нарязваме на тънки шайби. В тава  слагаме олио, подреждаме батата, овкусяваме го със сол и черен пипер и на добре загрята фурна на 160 градуса печем за около 20 минути. Изваждаме батата, добавяме масло, мащерка и розмарин и го допичаме за 3 минути на 200 градуса.  Готовото месо го изваждаме от тавата, отделно пасираме и цедим соса и го слагаме в тенджера, добавяме пресен джоджен и го оставяме да редуцира. Почистените и нарязани гъби и левурда задушаваме в масло към тях прибавяме  и почистените и нарязани домати. Поднасяме ястието като първо, поставяме печения батат и сотираните зеленчуци отдолу,  върху тях нарязаното на парчета месо и накрая го поливаме със соса.**

Всички необходими продукти за рецептата можете да закупите с ваучерите на Содексо от най-близкия магазин, който си партнира с нас. Всички магазини можете да разгледате тук: https://sodexo-karta.bg/

Посетете ресторанти Кактус, които вече приемат ваучерите на Содексо, за да опитате още от вкусните рецепти на шеф Манчев! 
 

**автор на рецептатат: шеф Иван Манчев
Снимката е илюстративна

Oт понеделник до петък от 09:00ч до 18:00ч.

Телефонното обаждане до 0700 40 700 е на цената на градски разговор от стационарен телефон. Обажданията от мобилен телефон се таксуват по стандартните тарифи на Вашия мобилен оператор за обаждане до фиксирани мрежи.

0700 40 700
Вашият браузър не е обновен!

Обновете си браузъра за да видите този сайт коректно. Обновете си браузъра сега

×