Какво трябва за знаем относно употребата на Gift Pass от Содексо?

Gift Pass от Содексо е дигитална социална придобивка, с която всеки работодател може лесно да стимулира своите служители. Всеки член на екипа разполага с виртуална карта, която се зарежда периодично от работодателя. Цялата комуникация за придобивката се получава и управлява изцяло онлайн. С виртуална карта Gift Pass служителите могат да пазаруват в магазините от партньорската мрежа на Содексо като плащат с мобилен телефон или онлайн.

Виртуалните карти стават все по-популярни в цял свят. Използват ги предимно по-млади хора, но лека полека си проправят път и сред хора в по-зряла възраст. Основното им предимство е тяхното лесно използване, липса на физически карти и пълен контрол от страна на собственика на картата.

Къде може да се използва Содексо Gift Pass?

Gift Pass може да се използва само в България, както в търговски обекти с POS терминал, така и при онлайн плащания.

Важното е търговецът да бъде партньор на Содексо. Можете да разгледате партньорската ни мрежа тук, като използвате филтъра за Gift Pass.

Карта с обекти на Содексо

Какви основни неща трябва да знаете?

Период на валидност

Периодът на валидност зависи от това, кога е издадена вашата виртуалнa карта. За да разберете до кога е валидна, е необходимо да влезете в профила си на giftpass.sodexo-bg.dipocket.org и да проверите какво е записано върху лицевата й страна.

Достъп до профила

Достъпът до профила на картодържателя е изключително лесен – необходимо е да отидете на giftpass.sodexo-bg.dipocket.org и кликнете върху бутона „вход“.

Алтернатива е да отидете на https://giftpass.sodexo.bg/ и на таб “Потребители” натиснете бутон “Влез в своя профил”.

Добавяне на картата към мобилните портфейли в Google Wallet и Apple Store

Първо е необходимо да имате инсталиран мобилен портфейл на телефона си. Ако нямате, трябва да свалите и инсталирате съответния портфейл спрямо операционната система, която използвате – IOS за I-phone или Андроид за останалите телефони (без най-новите модели на Huawei). Следващите стъпки са:

  1. Отворете мобилния си портфейл.
  2. Натиснете „+“ в горния десен ъгъл на екрана.
  3. Изберете „Добави ръчно детайли за карта“.
  4. Изберете “Добави друга карта“ най-долу на екрана.
  5. Попълнете името си и номера на Gift Pass картата, който ще намерите в профила си на giftpass.sodexo-bg.dipocket.org.
  6. Попълнете датата на валидност и CVC кода от гърба на Gift Pass картата.
  7. Приемете условията за мобилни плащания с карта.
  8. Изберете верификация с текстово съобщение и въведете получения с sms код.
  9. Кодът ще бъде изпратен на телефонния номер, с който сте регистриран в giftpass.sodexo-bg.dipocket.org.
  10. След като въведете получения с SMS код, можете да правите безконтактни плащания с мобилното си устройство.

Добавяне на нова карта към профила

За да добавите нова карта към вече съществуващ профил, трябва да влезте в профила си на giftpass.sodexo-bg.dipocket.org. След това е необходимо да натиснете "Регистрация на карта". Въведете кода за регистрация на картата, който сте получил по имейл и да потвърдите активацията с имейл.

Извършване на онлайн плащания

За да плащате онлайн с Gift Pass е необходимо да въведете следните данни: номер на карта, срок на валидност, CVC код - всички тези данни са в профила ви на giftpass.sodexo-bg.dipocket.org. След това е необходимо да потвърдите транзакцията със SMS код, изпратен на телефонния номер, предоставен при регистрацията на картата.

Във видеото можете да видите стъпка по стъпка как да активирате и използвате Gift Pass:

Защита на средствата

Вашите средства са напълно защитени, защото издателят на картата е DiPocket UAB, компания, която е под контрола на националната Банка на Литва. Това означава, че DiPocket UAB докладват за своята дейност на Банката на Литва. По този начин компанията е длъжна да спазва всички финансови закони на ЕС и Литва, както и законите за защита на потребителите. Освен това DiPocket UAB е член на на Mastercard® Principal Member, и съответно прилага оперативните правила на Mastercard® и други общи оперативни разпоредби.

Лимити за плащания

За да разберете какви са лимитите за плащания на вашата дигитална карта е необходимо да влезете в профила си на giftpass.sodexo-bg.dipocket.org. В секцията Общи условия в раздел 5 „Валута и лимити“ е информацията, която ви интересува.

Повече информация за Gift Pass можете да намерите тук.