За доброволчеството с Натали Бриндо от Stop Hunger – уникалната филантропска кауза на Содексо

820 милиона души страдат от глад в много различни страни, дори и в много богати. И ние трябваше да направим нещо.

Още през 1996 г. служители на Содексо в Бостън се обединяват, за да осигурят на деца в ученическа възраст пълноценното хранене, което им липсва през ваканциите. Така се ражда уникалната филантропска инициатива на Содексо. 

Днес Stop Hunger помага на над 300 различни неправителствени организации в 60 различни държави. Заедно с тях работят над 14 300 доброволци.  

Срещаме ви с Натали Бриндо, директор на Stop Hunger за Европа, като част от кампанията по случай 20 години Содексо България. Тя разказва повече за инициативата, за механизмите, благодарение на които тя функционира в такъв мащаб, за да подаде ръка на хора от различни страни, дори такива, които не са част от мрежата на Содексо. Доброволчеството, неговите форми и развитата мрежа от доброволци, връзката на големите компании с неправителствените организации, овластяването на жените и привличането на младите поколения в Stop Hunger са основни теми в разговора.  

820 милиона души страдат от глад по света. Всъщност 60% от тях са жени. Те са първите, които страдат от глад и които се жертват. Ако семейството им е засегнато от ситуация на глад, те ще се погрижат първо да нахранят децата и съпруга си, а след това – себе си. 

Така Натали обяснява връзката между мисията на Stop Hunger и нуждата да се подаде ръка на жените, за да бъдат финансово независими и да осигуряват храна, грижа и образование за своите деца.  

Помагайки на жените, ние всъщност помагаме на децата.

Даването на този шанс на всички в ранна възраст е от ключово значение и е също толкова важно, колкото и това да се уверим, че жените имат равен достъп до работната среда.