Привлечете и задръжте таланти

Да инвестирате в добър служител е неколкократно по-изгодно, отколкото да наемете или обучите нов. Изградете доверие и спечелете лоялността на Вашите екипи и ключови за компанията хора.

Привлечете и задръжте таланти

В днешния конкурентен свят повечето работодатели се затрудняват все повече да привличат и задържат таланти и служители, които демонстрират постоянство и високо ниво. В последните години безработицата спадна до рекордно ниски нива и това направи намирането на подходящите кадри още по-трудно. Това естествено се отрази добре на наетите, тъй като повиши тяхното заплащане и им предостави още по-голям избор на кой работодател да се спрат при намиране на нова работа.

Ситуацията обаче съвсем не е безнадеждна, защото чрез фокус върху човешки ресурси и предлагането на различни социални придобивки компаниите увеличават значително шансовете си за успех в тази област. Все пак в случая не става въпрос само за наемане на таланти, но и за тяхното задържане, а това е не по-малко важно – работодателите не могат да се отпуснат и за миг, тъй като техните най-добри служители са обект на чести контакти от други компании, които могат да предложат не само по-добро заплащане, но и повече социални придобивки.

Иновативни решения да привлечете и задържите най-добрите си кадри

Повечето собственици на компании са нaясно от ползата да задържат най-ценните си клиенти, но често подценяват задържането на работещите във фирмата. Да задържиш топ служител е много по-изгодно от това, да наемеш нов и да отделиш време и ресурси, за да го въведеш и обучиш. Разходите за намиране и наемане плюс временните разходите за понижена продуктивност, причинена от напуснал кадър, са една от най-честите причини за понижена печалба на дадена компания, а много често се подценява и не се обръща достатъчно внимание на този аспект от управлението на ЧР.

Ние в Содексо анализираме тези тенденции вече повече от 50 години и сме наясно колко важно е за собствениците и специалистите човешки ресурси да имат подходящите инструменти под ръка, в техните усилия да задържат таланти, а когато се налага и да привличат такива. Затова и предлагаме няколко уникални програми на българския пазар, подходящи за компаниите в зависимост от техните нужди, големина на бизнес и конкретни бизнес казуси. Освен на нашия опит, ние залагаме и на удобсвото за вашите служители – чрез нашите ваучери те имат достъп до огромен избор как да се възползват от придобивките си – от хранителни продукти,  спорт, пътувания и изживявания, до мода и здравословен начин на живот. Това е възможно чрез нашата партньорска мрежа, която покрива почти всяко населено място в България във почти всички типове магазини и търговски обекти за услуги. Персонализирането на тези придобивки ви дава допълнителна възможност да изграждате лоялност, защото демонстрирате лично отношение и загриженост, едно отлично конкурентно предимство пред останалите компании, които се състезават на трудовия пазар.

Ваучери за храна и възнаграждение

Една от често срещаните причини един служител да напусне своя работодател, е лошият баланс между от работа и личен живот. Много често работното време не е съобразено с обема от работа, която се очаква от наетия във фирмата и той пропуска закуска или обяд. Това неминуемо се отразява в дългосрочен аспек върху неговото състояние. Чрез ваучерите за храна Трапеза PASS ние ви даваме възможност да подкрепите своите таланти. Здравословна закуска, обяд или вечеря променят в положителна посока баланса между работа и свободно време, а служителите значително подобряват своята производителност и работоспособност.

В повечето анкети, проведени сред работещи по целия свят, освен заплатата, вторият най-масов отговор как да бъде подобрена тяхната ангажираност и мотивация, са допълнителните придобивки. Ние разработихме Подарък PASS и Flexi PASS, за да сме в помощ на бизнеса, който има потребност да стимулира лоялността на работниците си – това са модерни инструменти, които осигуряват гъвкавост на компаниите, а в същото време огромен избор за тези, които ги получават. Те имат достъп до над 12 000 обекта, осигуряващи им всеобхватно разнообразие от продукти и услуги.

Как може да сме ви полезни?

Уникалното предимство на Содексо е нашият опит и работа на над 70 пазара. Ние събираме информация и полезни практики, на база на която разработваме нашите решения и това ги прави толкова подходящи за вашия бизнес. На българския пазар предлагаме максимално разнообразие от програми. Имаме различни ваучери, с които да ви помогнем да привлечете и задържите най-добрите кадри на нашия пазар. Чрез тях вие увеличавате разполагаемия доход на вашите служители, без това да ви коства толкова, колкото би струвало увеличението на заплатата. Даваме ви възможност да се погрижите за баланса между работата и свободното време, като така вие инвестирате в производителността на труда във вашата компания в дългосрочен план.

Това обаче не е всичко – инвестициите във взаимоотношенията с партньори и посредници са не по-малко важни от привличането и задържането на добрите служители. Дългогодишните партньорства са най-печелившите във всеки бизнес, а чрез нашите решения вие имате още един инструмент, с който да заздравите и подобрите връзките с вашите контрагенти.

Ако сте собственик на стартиращ или малък бизнес, нещата винаги изглеждат една идея по-трудни, сравнени с големите корпорации, но ние от Содексо сме помислили и за вас с нашите решения за МСП. Осигурете добра среда за работа, а ние ви даваме нашите програми, за да привлечете и задържите още по-лесно идеалните за вас служители.

Вече почти 13 000 бизнеса от цялата страна в почти всички сфери на търговията и услугите са наши партньори. Ако все още не сте част от тази огромна мрежа, не се колебайте, а попълнете формата, която ще откриете на нашия сайт и получете достъп до над 200 000 потенциални ваши клиенти, които с удоволствие биха се възползвали от това, което предлагате.

 

 

Трапеза PASS: Здравословен и разнообразен обяд за Вашите служители

Трапеза PASS повишава покупателната способност на служителите и оптимизира разходите чрез данъчни и осигурителни облекчения. Ваучерите могат да се използват в различни обекти в цялата страна.

Научете повече

Ваучери Трапеза Пас - Образец
Подарък Pass ваучер - образец

Подарък PASS: Персонализиран подарък за Вашите служители и партньори, който предоставя хиляди възможности

Отношенията с Вашия екип са двигателят на Вашия успех. Мотивирайте и наградете Вашите служители с ваучерите на Содексо, за да могат те да изберат сами желания от тях подарък сред хиляди възможности.

Научете повече

Flexi PASS: Пакет гъвкави социални придобивки-за всичко, което обичат Вашите служители

Ваучерите Flexi PASS са един от най-универсалните инструменти за предоставяне на социални придобивки, които се предлагат на пазара само от Содексо. Комбинираните ваучери Flexi PASS могат да бъдат използвани за фитнес, храна, дрехи, наред с много други.

Научете повече

Flexi Pass ваучери - образец

Програми за възнаграждение

Програмите за мотивация и възнаграждение Ви помагат да покажете своята признателност и да стимулирате Вашите екипи. Те са универсален мотивационен инструмент, който:

  • лесно се адаптира към Вашите нужди
  • дава възможност за персонализация
  • запазва ефективността си дългосрочно
  • отговаря на всеки вкус, възраст и статус
  • не отнема излишно място за съхранение
  • може да бъде предоставен веднага

Единствено Содексо Ви дава възможност да използвате в своята програма 2-та вида ваучери – Подарък PASS и Flexi PASS. По този начин хората, които ще се възползват от тях могат да избират от над 12 000 търговски обекта, в които да ги използват и сред хиляди видове услуги и стоки в зависимост от техните желания.

Научете повече

Свържете се с нас

Обадете ни се на 0700 40 700* (от понеделник до петък от 09:00ч до 18:00ч)