Планирате великденските бонуси? Вижте идеите за фирмени подаръци от Содексо!

Великден е един от най-обичаните празници в България. Той съвпада с настъпването на пролетта и хората са заредени с оптимизъм и добро настроение. За да подсилят тези емоции, много работодатели предоставят допълнително поощрение на служителите си под формата на подарък или бонус. Това е често срещана практика около празници, която повишава мотивацията на екипа и стимулира неговата ефективност. Тази година се очаква допълнителните стимули да бъдат още по-важни заради по-високото ниво на инфлация, което засяга всички работещи.

Идеи за стимули за Великден

Какъв да бъде най-подходящият подарък? Този въпрос често е много труден за специалистите “Човешки ресурси” и собственици на бизнеси. От една страна е желанието да направите нещо повече от финансов бонус, от друга - вашите служители имат различни нужди и предпочитания. Много е важно те да използват своя бонус или подарък и да се почувстват поласкани като важна част от екипа.

Физически подаръци

Класически вариант за великденски подарък са например:

  • Кутия с тематичен подарък - козунак и яйца, чорапи със забавна картинка, тематични ръчно изработени меденки;
  • Кошница със сладки и солени изкушения - вино, кафе, чай, шоколад или бонбони;
  • Практичен брандиран подарък - раница, мултифункционално зарядно, комплект за почистване на лаптоп, чаша за кафе, термус, чадър;
  • Тийм билдинг - участие в събитие за дегустация на вино или сладки изкушения, рисуване, готварство.

Всички тези варианти могат да бъдат придружени от персонализирано послание по случай предстоящия празник. Минус на този вариант е, че са необходими сериозни ресурси за избор, опаковане и дистрибуция на подаръците, които са в допълнение на ежедневните задължения на администрацията.

Предложенията на Содексо

Ако искате да си спестите време и усилия, можете да се възползвате от предложенията на Содексо за социални придобивки, които са изключително подходящи за великденски стимули.

Ваучери за храна Трапеза Pass

Ваучерите за храна са сред най-популярните социални придобивки у нас. От тази година необлагаемата месечна сума на служител бе увеличена от 80 на 200 лв. Това дава възможност на работодателите да увеличат месечната сума за ваучери за храна за служителите си по повод Великденските празници.

В допълнение, тази година фирмите имат възможност да поръчат ваучери със задна дата от началото на година. Като предоставят накуп социалната придобивка, работодателите могат да предоставят ваучерите точно като великденски бонус, но с минимални разходи.

Повече информацията за увеличението на необлагаемата сума за ваучери за храна научете тук.

Ваучери Подарък Pass

Ваучерите Подарък PASS са друг продукт на Содексо, който е чудесен вариант за великденски стимул. Той ще даде повече свобода на екипа ви да изберат за какво да похарчат своят стимул. Докато ваучерите за храна могат да се използват само в магазини за хранителни продукти и ресторанти, мрежата на Подарък Pass включва магазини за подаръци, дрехи, книжарници и много други. Можете да видите всички обекти тук.

Освен като стимул за екипа, ваучерите за подарък могат да бъдат използвани и за стимул за дистрибутори, доставчици и фирмени партньори.

Дигитална социална придобивка Gift Pass

Ако търсите по-нестандартен стимул от ваучерите на хартия за вашите служители, новият дигитален продукт на Содексо е идеално решение за вас. Gift Pass представлява виртуална карта на Mastercard, която работодателят предоставя за всеки служител, и може да зарежда със сума по желание при различни поводи. Най-често това са празници, рожденни дни, стимули за постигнати резултати. Служителите могат да плащат безконтактно със своя смартфон, или да я използват за онлайн пазаруване.
Gift Pass е създаден, за да спести време и за работодатели, и за служители. Можете да научите повече за тази иновативна социална придобивка тук.

Независимо на кой от вариантите се спрете, не забравяйте да кажете “Благодаря” на вашите служители за добре свършената работа.

Ако някое от предложенията на Содексо ви допада, можете да попълните заявка за оферта. Нашите търговски представители ще ви помогнат да изберете най-доброто решение предвид спецификите на фирмата и бюджета, с който разполагате.

Разгледайте нашите продукти

Трaпеза PASS по наредба 7

Идеалното решение за здравословно и разнообразно хранене.

Подарък PASS

Един подарък, хиляди възможности за избор за Вашите служители и партньори.

Трaпеза PASS по наредба 7

Идеалното решение за здравословно и разнообразно хранене.

Подарък PASS

Един подарък, хиляди възможности за избор за Вашите служители и партньори.