Изхвърляте ли храна и чувствате ли угризения, когато го правите?
В първия разговор от кампанията „20 години Содексо България. 20 разговора за отговорния бизнес и подкрепата към местните общности“ говорим за мисията да спасяваш храна със Сиси Симеонова от българския стартъп Foody.
Знаете ли, че в ЕС се изхвърлят около 57 млн. тона храна или 127 кг храна на човек годишно?
В България според статистика, която може би вече е малко остаряла, се казва, че около 650 000 тона храна се изхвърлят, като 60% от тази храна всъщност се изхвърля от домакинствата.
Трудно е да влезем в дома на всеки и да повлияем върху разхищението на храна на домакинствата, ето защо от Foody са концентрирали усилията си върху останалите 40% - а именно да спасят храната, докато тя все още е топла, вкусна и изглежда добре в мрежата им от партньори – малки и средни предприятия от ХоРеКа сектора.
Как с малки стъпки всеки от нас може да промени статистиката и как спасяването на храна се е превърнало в ежедневна мисия на екипа зад Foody - научете повече в разговора.