Tasty place: Опитайте висша кулинария с местни продукти в Talents

Модерни класики, вдъхновени от света, представя кулинарният екип на ресторант Talents в София. Мястото е уникално с това, че кухнята е в ръцете на млади готвачи от различни краища на света. Те работят под егидата на главния готвач Шеф Любен Койчев и други шеф инструктори от световноизвестната кулинарна академия HRC.

Ресторантът представя на гостите си висша кулинария в неформална среда, като авторските ястия са произведени от качествени и чисти продукти от местни производители. Екипът се стреми винаги да следи последните тенденции в света на кулинарията и да надхвърля очакванията на клиентите.

Talents е второто предложение в новата поредица на Содексо Tasty place near you, в което представяме наши търговски партньори с малък или среден бизнес.

Десерт "Пияна вишна" с черен шоколад, вишновка и Grains of paradise
Десерт "Пияна вишна" с черен шоколад, вишновка и Grains of paradise

Ресторантът е създаден през 2009 като място за обучение на бъдещи шеф готвачи от кулинарна академия HRC. Заведението бързо се превръща в синоним на висшата кулинария и добрата кухня в София. Екипът споделя, че най-голямото предизвикателство е да успееш да мотивираш и организираш екип, който се сменя на всеки 6 месеца - дължината на един семестър в академията. Това е и най-вълнуващата част от работата - всяка година млади и мотивирани таланти от цял свят влизат в кухнята на ресторанта , за да демонстрират своите умения в готварството и ресторантьорството. Готвачите имат свободата да експериментират и предизвикват въображението и уменията си, за да поднесат добре балансирана, автентична и вкусна храна.

Ако работите близо до ресторанта, можете да опитате вкусното обедно меню. Можете да се поглезите през уикенда с предложенията за брънч или да вечеряте с любим човек. Любителите на сладките изкушения могат да опитат и неустоим десерт със следобедно кафе.

Екипът препоръчва две топ ястия, които да опитате. Първото е скариди саганаки с домати, фета сирене и чеснова брускета. ‘’Винаги съм си представял така вкуса на лятото”, казва за това предложение шеф Любен Kойчев. Второто предложение е свинско бонфиле с дукка, грах, моркови, панчета и деми-глас. Уникалното при него е, че се използва специална подправка, създадена от шеф Койчев, която се съчетава страхотно с вкуса на свинското.

Френско петле с картофен гратен, сос Сюпрем и снежен грах
Френско петле с картофен гратен, сос Сюпрем и снежен грах

Локация: гр.София, бул. “Цар Борис III” 59

Уебсайт: https://www.restauranttalents.bg/

Приема продукти на Содексо:

  • ваучери за храна Трапеза Pass,
  • дигитална социална придобивка Gift Pass,
  • мултифункционални ваучери Подарък Pass и Flexi Pass
Сладоледен "сандвич" с горски плодове, маточина и страчатела
Сладоледен "сандвич" с горски плодове, маточина и страчатела