Как да използваме ваучери за храна Трапеза Pass от Содексо за туристически услуги?

Ваучерите за храна по Наредба 7 вече могат да се използват и за заплащане на туристически услуги. Промяната влезе в сила с актуализацията на държавния бюджет, приета през юли 2022г.

Содексо България работи активно по сключването на договори с бизнеси, които предоставят туристически услуги. Вече имаме партньорства с множество обекти, като бройката непрекъснато нараства.

С помощна на картата на нашия сайт можете да получите актуална информация за всички хотели, туроператори и СПА услуги, които приемат ваучери за храна.

Често задавани въпроси

За какви туристически услуги мога да заплатя с ваучери за храна по Наредба 7?

Ваучерите могат да се използват за заплащане на туристически услуги, регламентирани в Закона за туризма. Според него това са:

  • Хотелиерство и ресторантьорство;
  • Туроператорска дейност;
  • Допълнителни туристически услуги в областта на морския, ски, културния, балнео, СПА, уелнес, селския, винения, еко, конгресния, детския и младежкия, приключенския, спортния, ловния, голф и други видове туризъм;
  • Екскурзоводски услуги, водене на туристи в планинска и природна среда, услуги за спорт.

Как да разбера дали хотел/туроператор работи с ваучери за храна Содексо?

Посетете картата на нашия сайт. Изберете категорията, която Ви интересува – „Хотели“, „Туристически агенции“, „Спа/Солариум/Сауни“, и продуктът „Трапеза Pass“.

Карта с търговски обекти - Содексо

Ако желаете, можете да добавите и филтър за населено място.

Ще изглеждат ли различно ваучерите по наредба 7?

Няма промяна във вида, защитните елементи или срока на валидност на ваучерите.

Има ли разлики със заплащането на хранителни продукти?

Заплащането за туристически услуги не се различава от пазаруването с ваучери за хранителни стоки или в ресторанти.

Можете да се запознаете тук с всички предимства на ваучерите за храна за служителите, както и с нашите често задавани въпроси.

Мога ли да използвам и други ваучери на Содексо?

Много от нашите турстически партньори приемат ваучери Подарък Pass и Flexi Pass, и виртуалната социална придобивка Gift Pass. Необходимо е да проверите на нашата карта с кои ваучери работи съответният обект или да попитате на място.

! Обърнете внимание, че за заплащане на туристически услуги не могат да се използват ваучери за храна по наредба 11, а само ваучери за храна по наредба 7.