В очакване на Коледа с вкусни шоколадови сладки

 

Най-светлият празник за годината наближава, а с него и времето, което прекарваме със семейството и хората, на които държим в празничния уют на дома. Хубаво е в тези моменти да забавим малко темпото, с усмивка да се огледаме около нас и да бъдем благодарни за това, което имаме, да зарадваме с топла прегръдка най-близките ни хора, тези, които са винаги до нас, защото миговете на щастие са тук и сега.  Именно в духа на Коледа, решихме да поканим Дани Динева от cooks-and-bakes.com, която в поредица от кулинарни изненади ще ни покаже как по най-вкусния начин да посрещнем Коледа. Тя е майка на две момчета и държи много на семейния уют и на домашно приготвената храна. Можете да се убедите и сами.   Първата рецепта е за шоколадови сладки с крем маскарпоне: Продукти за тестото:*           125 г меко масло*           100 г захар меласа*           150 г натурален шоколад, разтопен на водна баня*           1 яйце със стайна температура*           1 чаена лъжица ванилова есенция*           ½ пакетче бакпулвер*           300 г брашно + допълнително за разточване Продукти за крема:*         200 г бял шоколад*         150 мл животинска сметана с  висока масленост*         250 г маскарпоне За декорация: цветни захарни топченца ПРИГОТВЯНЕЗа тестото:Разбийте мекото масло и захарта с миксер, докато се получи гладък крем. Разтопете натуралния шоколад на водна баня или в микровълнова фурна и го добавете към сместа. Разбъркайте на ниска скорост, за да стане еднородна смес. След това добавяте яйцето и ванилията, като тук отново разбивате на бързи обороти, за да се поеме добре яйцето. Пресейте брашното и бакпулвера, и ги добавяйте по малко към горната смес, за да замесите меко тесто, което не трябва да лепне по пръстите. След като е готово, тестото се увива в стреч фолио и се оставя в хладилник за 20 минути. Върху набрашнена повърхност разточвате охладеното тесто с дебелина 4-5 мм. Изрязвате звездички или каквато желаете форма, като е добре да има дупка по средата, за да се вижда кремът след това. Тази дупчица можете да изрежете с помощта на друга кръгла формичка. Изрезките събирате на топка, разточвате отново и връщате към тестото, за да приготвите още сладки. Загрейте фурната на 180°C.В тава, покрита с хартия за печене, поставете двата вида звездички.Печете ги в предварително загрятата фурна на 180°C за 8 минути. След като се изпекат, ги оставете за 2-3 минути в тавата и тогава ги прехвърлете върху решетка, докато се охладят напълно. За крема:Нарежете шоколада на ситно и го поставете в купа. Загрейте сметаната до завиране и я изсипете върху шоколада. Разбърквайте, докато шоколадът се разтопи и се получи еднородна смес. Ганашът се охлажда до стайна температура, след което се покрива със стреч фолио и се оставя за няколко часа или за цяла нощ (най-добре) в хладилник. На следващия ден ганашът се разбива с миксер, докато се получи пухкав крем. Важно е да се отбележи, че трябва да внимавате да не го преразбиете и пресечете. Към него добавяте маскарпонето и разбърквате внимателно с шпатула. За финал слепвате сладките с крема и ги декорирате с цветни захарни топченца. Цялата рецепта и още снимки можете да откриете в блога на Дани - https://goo.gl/UfQxLf. А ако вече се облизвате и нямате търпение да приготвите рецептата у дома, можете да поръчате всички необходими продукти за нея от нашите партньори ebag.bg. Те приемат всички наши ваучери - Трапеза pass, Подарък pass и Flexi pass и ще ви доставят продуктите бързо и удобно до вратата на дома. Можете да разгледате и всички други наши обекти, от където да пазарувате за Коледа с ваучерите на Содексо, които имате ->  https://sodexo-karta.bg/ . Очаквайте и следващата кулинарна изненада с Дани съвсем скоро! ;)

 

Oт понеделник до петък от 09:00ч до 18:00ч.

Телефонното обаждане до 0700 40 700 е на цената на градски разговор от стационарен телефон. Обажданията от мобилен телефон се таксуват по стандартните тарифи на Вашия мобилен оператор за обаждане до фиксирани мрежи.

0700 40 700
Вашият браузър не е обновен!

Обновете си браузъра за да видите този сайт коректно. Обновете си браузъра сега

×