В очакване на Коледа с вкусни шоколадови сладки

 

Най-светлият празник за годината наближава, а с него и времето, което прекарваме със семейството и хората, на които държим в празничния уют на дома. Хубаво е в тези моменти да забавим малко темпото, с усмивка да се огледаме около нас и да бъдем благодарни за това, което имаме, да зарадваме с топла прегръдка най-близките ни хора, тези, които са винаги до нас, защото миговете на щастие са тук и сега.  Именно в духа на Коледа, решихме да поканим Дани Динева от cooks-and-bakes.com, която в поредица от кулинарни изненади ще ни покаже как по най-вкусния начин да посрещнем Коледа. Тя е майка на две момчета и държи много на семейния уют и на домашно приготвената храна. Можете да се убедите и сами.   Първата рецепта е за шоколадови сладки с крем маскарпоне: Продукти за тестото:*           125 г меко масло*           100 г захар меласа*           150 г натурален шоколад, разтопен на водна баня*           1 яйце със стайна температура*           1 чаена лъжица ванилова есенция*           ½ пакетче бакпулвер*           300 г брашно + допълнително за разточване Продукти за крема:*         200 г бял шоколад*         150 мл животинска сметана с  висока масленост*         250 г маскарпоне За декорация: цветни захарни топченца ПРИГОТВЯНЕЗа тестото:Разбийте мекото масло и захарта с миксер, докато се получи гладък крем. Разтопете натуралния шоколад на водна баня или в микровълнова фурна и го добавете към сместа. Разбъркайте на ниска скорост, за да стане еднородна смес. След това добавяте яйцето и ванилията, като тук отново разбивате на бързи обороти, за да се поеме добре яйцето. Пресейте брашното и бакпулвера, и ги добавяйте по малко към горната смес, за да замесите меко тесто, което не трябва да лепне по пръстите. След като е готово, тестото се увива в стреч фолио и се оставя в хладилник за 20 минути. Върху набрашнена повърхност разточвате охладеното тесто с дебелина 4-5 мм. Изрязвате звездички или каквато желаете форма, като е добре да има дупка по средата, за да се вижда кремът след това. Тази дупчица можете да изрежете с помощта на друга кръгла формичка. Изрезките събирате на топка, разточвате отново и връщате към тестото, за да приготвите още сладки. Загрейте фурната на 180°C.В тава, покрита с хартия за печене, поставете двата вида звездички.Печете ги в предварително загрятата фурна на 180°C за 8 минути. След като се изпекат, ги оставете за 2-3 минути в тавата и тогава ги прехвърлете върху решетка, докато се охладят напълно. За крема:Нарежете шоколада на ситно и го поставете в купа. Загрейте сметаната до завиране и я изсипете върху шоколада. Разбърквайте, докато шоколадът се разтопи и се получи еднородна смес. Ганашът се охлажда до стайна температура, след което се покрива със стреч фолио и се оставя за няколко часа или за цяла нощ (най-добре) в хладилник. На следващия ден ганашът се разбива с миксер, докато се получи пухкав крем. Важно е да се отбележи, че трябва да внимавате да не го преразбиете и пресечете. Към него добавяте маскарпонето и разбърквате внимателно с шпатула. За финал слепвате сладките с крема и ги декорирате с цветни захарни топченца. Цялата рецепта и още снимки можете да откриете в блога на Дани - https://goo.gl/UfQxLf. А ако вече се облизвате и нямате търпение да приготвите рецептата у дома, можете да поръчате всички необходими продукти за нея от нашите партньори ebag.bg. Те приемат всички наши ваучери - Трапеза pass, Подарък pass и Flexi pass и ще ви доставят продуктите бързо и удобно до вратата на дома. Можете да разгледате и всички други наши обекти, от където да пазарувате за Коледа с ваучерите на Содексо, които имате ->  https://sodexo-karta.bg/ . Очаквайте и следващата кулинарна изненада с Дани съвсем скоро! ;)

 

Oт понеделник до петък от 09:00ч до 18:00ч.

Телефонното обаждане до 0700 40 700 е на цената на градски разговор от стационарен телефон. Обажданията от мобилен телефон се таксуват по стандартните тарифи на Вашия мобилен оператор за обаждане до фиксирани мрежи.

0700 40 700