За нас

Групата Содексо в цифри (2022г.):

422 000

служители на Sodexo

53

държави

100 милиона

обслужвани клиенти всеки ден

500 000

бизнес клиенти, използващи услугите за социални придобивки и възнаграждения

36 милиона

потребители на услугите за социални придобивки и възнаграждения

1.7 милиона

търговски партньори

1.6 милиарда

транзакции годишно през нашите платформи

78.3%

служители с висока ангажираност към работодателя

#2

частен френски работодател в световен мащаб

Групата Содексо

Содексо е основана през 1966 г. в Марсилия, Франция, от Пиер Белон. Днес групата е световен лидер в предоставянето на услуги, които подобряват качеството на живот. В продължение на повече от половин век, ние разработихме уникална експертиза, която се споделя от близо 412 000 служители в 56 държави по цял свят.

Содексо е единствената компания, която осигурява комплексна оферта на своите клиенти с над 100 иновативни услуги, благодарение на разнообразието от специалисти в нашите екипи. Те развиват, управляват и доставят уникален набор от услуги на повече от 100 милиона потребители всеки ден: Услуги за управление на обекти, Услуги за социални придобивки и възнаграждения и Персонални и домашни услуги на всички наши клиенти, за да се подобри качеството им на живот. С дейността си компанията допринася за благосъстоянието на хората, подобрява ефективността и представянето на фирмите и организациите.

Чрез своите дейности, Содексо създава стойност за своите клиенти и служители, допринася за икономическото развитие и работи за създаването на допълнителна заетост на местно ниво. Групата е носител на множество награди, които можете да разгледате тук.

 

Почит към Пиер Белон 

 На 31 януари 2022г. изгубихме основателя на Содексо – Пиер Белон, който си отиде в Париж на 92 годишна възраст. Той беше предприемач-визионер, който имаше нестихващ интерес към човешкото развитие и развитието на компаниите. Можете да разгледате повече за живота и дейността му тук.

 

Содексо в България

Историята на Содеско в България започва през 2003 година. Оттогава нашият екип от професионалисти непрестанно се стреми да подобри качеството на живот на компании и организации от всички бизнес сектори в България.

Содексо България предоставя услуги за социални придобивки и възнаграждения. С работата си ние допринасяме за прогреса на хората и резултатите на нашите клиенти и партньори, чрез подобряване качеството на живот на служителите и признание на техните постижения.

Ние развиваме, управляваме и доставяме услуги за качествен живот, които помагат на нашите клиенти да постигнат своите стратегически цели:

  • Повишаване на ангажираността, удовлетвореността и мотивацията на персонала;
  • Оптимизация на разходите за социални придобивки, благодарение на специалното социално и данъчно третиране;
  • Подобряване на ефективността на процесите и допълнителните приходи, чрез програмите ни за стимулиране и признание на ключови служители;
  • Подобряване на имиджа на компаниите и задържане на таланти, чрез персонализирани и финансово атрактивни социални придобивки за Вашите служители.

Содексо България е член на Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България (АОВХ).

Ценности и фундаменти

Още от самото начало Содексо има единна гледна точка за света на своя бизнес. Тя e вдъхновение за ценностите, които защитаваме, и за всеки аспект на нашата работа. 

Убедени сме, че конкретните действия и ежедневните взаимодействия водят до истински подобрения в живота на хората, на обществата и на планетата. Затова нашата цел е да създадем по-добро ежедневие за всеки, което ще помогне за по-добър живот за всички нас. 

Какво правим:

Подобряваме качеството на живот на хората, които обслужваме, и на нашите екипи. Даваме принос към икономическото, социалното и екологичното развитие на обществата, регионите и държавите, в които имаме дейност.

Как го правим:

Обслужваме с внимание основните всекидневни нужди на милиони хора. Стимулираме напредъка като подкрепяме отговорната работа с високо ниво на ангажираност.

Защо го правим:

Създаваме по-добро ежедневие за всеки, за да създадем по-добър живот за всички.

 

Ценности и етични принципи

Нашите служители са най-голeмият актив на Содексо и олицетворяват нашите ценности: Качествено обслужване, Екипност и Стремеж към прогрес.

Етичните принципи са в основата на нашия успех и представляват фундаментална основа за нашите ангажименти към отговорно бизнес поведение.

Имаме нулева толерантност към злоупотреби като корупция или нарушаване на човешките права. Ние сме, и ще продължаваме да бъдем, компания, на която клиенти, потребители и партньори могат да имат доверие.

За да поддържаме това доверие, нашите служители и партньори спазват и уважават нашите етични принципи:

  • Лоялност

Загрижеността за качеството на живота означава доверието да бъде в центъра на нашите взаимоотношения. Содексо е създадена върху солидна основа от лоялност към клиентите, служителите и инвеститорите си, и на честни и отворени взаимоотношения с тях. Лоялността е един от основните принципи в нашия бизнес.

  • Прозрачност

Това е ключов принцип за Содексо, който се прилага непрекъснато във всички наши взаимоотношения: с клиенти, с потребители, със служители, с инвеститори и широката публика. Гарантираме, че всички те са информирани по ясен и точен начин за нашите продукти, услуги, ангажименти и резултати.

  • Почтеност

Не толерираме и осъждаме всички практики, които не са базирани на честност, интегритет и справедливост, без значение от това къде по света е нашият бизнес. Ясно заявяваме позицията си на нашите клиенти, доставчици и служители и очакваме те да отхвърлят корупционни и несправедливи практики.

  • Уважение към хората

Хуманността е в центъра на нашия бизнес. Содексо има ангажимент да защитава правото на равен шанс, без значение от етноса, възрастта, пола, вярванията, религията или сексуалната ориентация. Подобряването на качеството на живота означава да се отнасяш към всеки с уважение, достойнство и внимание.

 

Услугите за социални придобивки и възнаграждения

В сферата на услугите за социални придобивки и възнаграждения Содексо създава ново поколение придобивки за служители, които се доближават до преживяване. Основната ни цел е хората да се чувстват мотивирани и ангажирани на работното си място. Като втори световен лидер в тази сфера, ние доставяме над 250 доказани продукта за клиенти в 31 държави. Всички те имат уникален дигитален подход, базиран на водеща технология в индустрията.

Нашите услуги позволяват на служителите да участват така, както желаят, в различни форми на ангажираност на служителите – лесни за употреба, гъвкави и персонализирани.

Ценен партньор за всеки

За потребителите

Ангажираността на служителите остава изключително важна в съвременната гъвкава работна среда. Служителите днес имат очаквания за лесни за употреба дигитални услуги и работодател, който ги подкрепя. От здравеопазване и благополучие до лесни плащания, ние стимулираме хората да се възползват максимално от своите социални придобивки – когато и както пожелаят.

88% от служителите на нашите бизнес клиенти са доволни или много доволни от нашите услуги за социални придобивки и възнаграждения.

За клиентите

Когато конкуренцията за най-добрите таланти е жестока, ние помагаме на нашите клиенти да покажат, че ценят хората, които са основната движеща сила за техния бизнес. Над 470,000 клиенти в цял свят вече ни се довериха да доставим услуги, които увеличават ангажираността, лоялността и подобряват постигнатите професионални резултати. Също така помагаме на нашите клиенти да следят потреблението, да опростят управлението и да контролират разходите си с нашите решения.

За търговските партньори

1.3 милиона търговски партньори печелят от нашата подкрепа и потребителите, които водим при тях. С наша помощ те повишават финансовата си сигурност, намаляват разходите и навлизат в сферата на новите дигитални технологии. Също така инвестираме в откриването на нови начини да подкрепяме местни търговци, за което създадохме инициатива, с която целият екип за социални придобивки и възнаграждения на Содексо създаде креативни идеи за подкрепа на търговците.

94% от партньорствата ни са дългосрочни

С над 50 години опит в сферата на ангажираността на служителите и гъвкав, дигитален подход на работа, ние сме дългосрочни партньори на нашите клиенти. Готови сме да доставим услугите, които днешните служители очакват – и сега, и в бъдещето.