Stop Hunger е глобална мрежа с нестопанска цел, която работи за свят без глад.

Корпоративна Социална Отговорност

 

Дейностите на Stop Hunger надхвърлят хранителната помощ с един приоритет: овластяване на жените за ефективно и устойчиво премахване на глада в най-нуждаещите се общности. Stop Hunger разчита на местни и международни партньорства със стотици неправителствени организации, както и на екосистемата на Pluxee.

Глобални данни за 2023 г.: 21 000 доброволци, които подкрепят над 300 неправителствени организации в 75 държави. 

74 млн. бенефициенти, получили помощ през последните осем години, от които повече от 25% по време на здравната и социалната криза COVID-19.

Искате да помогнете? Разгледайте активните ни кампании

 

Фондация „Emproove”

Овластяване на жени и постигане на икономическа независимост

Средства в подкрепа на Фондация „Emproove” и Фондация „За Доброто“. 

Събраните средства ще бъдат разделени по равно между двете фондации, чиято работа Pluxee Bulgaria подкрепя като част от локалните ни активности под патронажа на Stop Hunger (нашата уникална глобална благотворителна кауза). С тях двете фондации ще помогнат на жени, преживели насилие, и бежанки, избягали със семействата си от войната в Украйна, да се адаптират към работния пазар и да постигнат своята икономическа независимост.

Stop hunger

Образование, придобиване на нови професионални умения и програма за раздаване на храна

Средства в подкрепа на Фондация „Дечица”, Фондация „Карин Дом” и Фондация „Конкордия България“. 

Събраните средства ще бъдат разделени по равно между трите фондации, чиято работа Pluxee Bulgaria подкрепя. Средствата ще могат да бъдат използвани от фондациите в подкрепата усилията си да дадат допълнителни знания на деца и юноши, които ще им помогнат в професионалния им път, както и подкрепят програмите им за раздаване на храна на семейства в нужда.

Каузите на Pluxee и Stop Hunger в България

Програма „Предизвикателство и овластяване на жените“ на Център за предприемачество и обучения „Ринкър“

Проектът се стреми да подкрепи над 120 жени, които търсят своя път през трудности като домашното насилие и войната към по-добър живот. Целта на програмата е тези жени бъдат мотивирани да поемат активна роля в преодоляването на пречките и неуспехите и да продължат напред към по-добър и независим живот като постигнат овластяване и по-голяма икономическа независимост. Pluxee се ангажира да инвестира в проекта 100 000 Евро през следващите 3 години.

Програма „Професии на бъдещето“ с Фондация „Дечица“

Работим по програма „Професия на бъдещето“ с Фондация „Дечица“ и подготвяме деца в неравностойно положение по въпроси, свързани с тяхното бъдещо развитие. Стартирахме с кампания за набиране на средства за курс по роботика в Технократи за 10 деца, лишени от родителска грижа. Програмата продължи със  запознаване с предизвикателствата на различни професии. Представители на нашата екосистема – служители, партньори, клиенти гостуваха на децата и представиха пред тях своите професии. 

Библиотека на играчките. Подкрепяме ранното детско учене чрез играта.

Библиотека на играчките в Карин дом помага на родителите да изберат играчки и да дадат предложения за игра, подкрепяйки уникалните възможности на своето дете. Чрез Библиотека на играчките в новия комплекс на Карин дом помагаме на родителите на деца от 0 до 7 г. и ги приветстваме да играят заедно в спокойна атмосфера и професионална подкрепа. Желанието на Карин дом е библиотеката да се превърне в място за срещи, дискусии с фокус ранното детско учене.

Фондация „Конкордия България“. Кампания show your heart, play your part

Разказваме истории и стимулираме дарителство и доброволчество. Като част от нашите локални действия за Stop Hunger, на местно ниво подкрепяме Фондация Конкордия България под надслов Show your heart, play your part. Pluxee разказва историите на кампанията и стимулира дарители и доброволци за по-добро утре.

Социалният стартъп Foody.to 

Foody.to има за цел да се бори с проблема с разхищението на храна, като предлага през онлайн платформа непродадени порции и продукти на заведения, пекарни, хотели и супермаркети на намалена цена в ненатоварените часове. Стартиращата компания работи в София и Варна, като планира да разшири дейността си и в Бургас и Пловдив. 

Младата компания е полуфиналист в европейското състезание за социални иновации The European Social Innovation Competition, което се организира от Европейската комисия и Европейския съвет по иновации. В него са селектирани сред 560 кандидати от цяла Европа.  

Платформата започва работа през април 2021г. и за 10 месеца са спасени над 350 кг храна от 50+ обекта.