Корпоративна Социална Отговорност

Ние сме Pluxee и не спираме да имплементираме своите нагласи към устойчиви действия във всичко, което правим. Като работодател, доставчик на услуги и като корпоративен гражданин ние сме поели ангажименти за положителна промяна, свързанa с насоките на Целите за устойчиво развитие на ООН. Целите за устойчиво развитие са световни цели в ключови области, които правителствата, корпорациите и обществото трябва да вземат предвид, за да превърнат света в по-справедливо и устойчиво място до 2030 г.

Устойчиви действия за свят без глад

 

Корпоративна Социална Отговорност

 

Stop Hunger е благотворителна кауза, която има мисията да работи както на глобално, така и на местно ниво с основна цел да няма хора по света, страдащи от глад. Инициативата е създадена преди 26 години в САЩ, а днес вече е глобална благотворителна мрежа. 

74 млн. бенефициенти, получили помощ през последните осем години, от които повече от 25% по време на здравната и социалната криза COVID-19.

Pluxee подкрепя Stop hunger – повече за нашите локални партньорства, вижте тук.

За да подкрепи доброволчеството, политиката на компанията позволява на служителите да използват един свой работен ден годишно, за да работят за Stop Hunger и да подкрепят локална благотворителна кауза по избор. 

Много повече от предоставяне на храна 

Над 800 милиона души по света страдат от недохранване. Пандемията и нейните икономически последствия влошиха тази ситуация. За да помогне на хората сами за започнат да изкарват прехраната си, Stop Hunger работи не само за предоставяне на хранителна помощ, но и да осигури на хората обучения, работа или собствени възможности за производство на храна, за да могат те да водят независим и достоен живот. Един от основните приоритети на Stop Hunger oтвъд хранителната помощ e овластяване на жените, защото те са най-ефективни в дейностите по премахването на глада в местните общности.

Какво правим в България?

Участие в доброволчески инициативи  

Доброволчеството е двигателят на каузата на Stop Hunger: Както служителите на Pluxee Bulgaria, така и всички представители на нашата екосистема имат възможност да се присъединят към нашите местни каузи и да помогнат. Доброволчески инциативи в подкрепа на нашите партньори: 

Лого - Bcause
Лого - Concordia
Лого - Rinker
Лого - Дечица
Лого - Foody.to
Лого - Карин дом

Подкрепа с умения 

Техническата експертиза и умения на частния сектор могат да предоставят ключова помощ за неправителствените организации, подкрепени от Pluxee и Stop Hunger. Ако желаете да вземете участие като ментор по програмите ни за жени и деца в неравностойно положение, моля свържете се с нас, като попълните формата тук.

Събиране на средства 

Pluxee България инициира събиране на финансови средства в подкрепа на нашите локални партньори, като средствата се насочват директно към организациите през дарителската платформа Platformata.bg

Вижте нашите активни кампании тук

Намаляване на разхищението на храна 

По данни на Организацията за Храни и агрикултура на Обединените нации на планетата ни се произвеждат достатъчно ресурси за изхранване на всички хора. Това обаче не се случва, защото една трета от произведеното се изхвърля. Усилията на Pluxee Bulgaria са насочени към подкрепа на нашия местен партньор Foody.to и осъществяване на кампании, повишаващи информираността на хората по този въпрос. Крайната цел е намаляване на дела на изхвърлената храна и пренасочването ѝ към нуждаещи се хора.  

Насърчаване развитието на местните общности, малкия бизнес и устойчивите бизнес практики.

Кампанията Tasty place near you е резултат от усилията ни да популяризираме малки и средни бизнеси от мрежата с търговски партньори на Pluxee Bulgaria, които приемат ваучери за храна. Всеки месец кaмпанията представя различен обект – място за закуска, обяд, кафе или магазин за хранителни продукти. Целта е да стимулираме хилядите служители, които получават ваучерите за храна, да откриват нови интересни магазини и заведения за хранене и да подкрепят местни малки и средни бизнеси. 

Устойчиви практики и отговорно бизнес поведение

 • Кодекс за поведение на доставчиците, подписан с всеки отделен доставчик - гарантираме човешките права и справедливите отношения с всеки служител на компанията на доставчика
 • 100% FSC сертифицирана хартия, използвана за ваучерите ни
 • 100% рециклиране на всички осребрени ваучери
 • Дигитализиране на услугите и внедряване на електронни носители, произведени от 99% рециклируема плстмаса
 • Дигитализиране на вътрешните ни процеси с цел редуциране употребата на хартия и пластмаса и отговорно разпределение на ресурсите
 • Използваме филтрирана питейна вода от чешмата във всички офиси, което намалява използването на пластмасови бутилки
 • Обучения на служителите за нашата Net Zero стратегия и оптимизиране на въглеродните ни емисии
 • Обучения на служителите за безопасно и екологично шофиране

Грижа за околната среда – Net Zero стратегия на Pluxee

 • Pluxee Group поставя своите цели за постигане на Net Zero ефект не по-късно от 2035г.
 • Pluxee Group поставя своите цели след анализ и консултиране с експерти по климатичните промени
 • Детайлно адресиране на причинителите на въглеродни емисии и предефиниране на действия и срокове като стратегия от ангажименти за намаляване на емисиите в Pluxee Group
 • Съвместна работа с партньори и доставчици за изчисляване на въглеродния ни отпечатък
 • Стимулиране на служители, клиенти и партньори да се приобщят  към темата и общата цел на Pluxee Group за Net Zero с обучения, уебинари, състезания и куизове.