5 причини търговците да приемат плащания с виртуална карта Pluxee

5 причини търговците да приемат плащания със Pluxee Gift Pass

5.10.2022

С развитието на технологиите през последните няколко години все по-масово навлизат т.нар. виртуални карти.

Те представляват дебитна или кредитна карта, която е единствено виртуална - няма физическа пластмасова или метална карта. С помощта на дигитални портфейли като Google Wallet или Apple Pay, притежателите на тези виртуални карти лесно правят разплащания във физически магазини през POS терминали или пазаруват онлайн.

Колко предпочитани са виртуалните карти по света?

Въпреки че съществуват сравнително от скоро, виртуалните карти по света вече са наложено платежно средство. През 2021 година транзакциите, направени с виртуални карти, надвишават 11 млрд. долара по цял свят. Очаква се годишен ръст от 20% до 2030 година. 93% от потребителите предпочитат плащания с виртуална карта в допълнение на безконтактното плащане с физическа карта, сочат данно от проучване на Мартъркард от 2021г. Основната причина потребителите да харесват виртуалните карти е допълнителното ниво на сигурност, които те им носят.

5 причини търговците да приемат виртуална карта Pluxee

Българските потребители със сигурност разпознават тези предимства и навлизането на виртуални карти у нас не изостава от световните тенденции. Световни играчи като Revolut навлязоха на българския пазар преди няколко години и вече постигат впечатляващи резултати, основно чрез виртуалните карти, които предлагат.

В крак с тези тенденции Pluxee Bulgaria създаде виртуална карта Pluxee - карта, която се зарежда от работодателите. Тя се използва в широка мрежа с избрани обекти за разнообразни стоки и услуги.

Търговците, които приемат плащания с виртуална карта Pluxee, печелят от нейните предимства:

1. Плащанията стават удобно

Подобно на физическа карта, плащането с виртуална е лесно и удобно. Не се броят ваучери и не е нужно да се съхраняват на определено място. Необходим е само POS терминал и връзка с интернет - удобство и за клиента, и за търговеца.

2. Не е необходимо обучение за персонала

Тъй като плащането е подобно на това с физическа карта, не е необходимо допълнителен разход на време и усилия за обучение на персонала на търговския обект. Така разширявате обхвата на платежните средства, които приемате в магазина си, без да изразходвате средства за това.

3. Обслужването става по-бързо

Всички са виждали недоволните физиономии на клиентите, които чакат на опашка, докато ваш служител брои хартиени ваучери на касата. Сега вече можете да си го спестите, тъй като с виртуална карта Pluxee всичко става с едно движение на телефона на клиента над POS терминала в магазина. Спестява време както на вашия служител, така и на клиентите ви.

4. Получавате видимост на своя обект

Когато станете част от мрежата на Pluxee Bulgaria, вашият обект се добавя в картата на нашия сайт, където притежателите на виртуална карта Pluxee търсят идеи за пазаруване. По този начин ще попаднете пред очите на нови потенциални клиенти, които могат да започнат да пазаруват редовно при вас.

5. Липсва физически контакт

Във времената, в които живеем, все повече хора предпочитат да избягват личния контакт. Това включва и размяна на банкноти, монети и хартиени ваучери. Затова е важно да предоставите възможността на тези клиенти да плащат, както им е удобно. Това включва както физическите, така и виртуалните карти.

Искате да научите още за виртуална карта Pluxee? Вижте какво представлява виртуална карта Pluxee или заявете желанието си да приематe плащания с картата във вашия обект.