5 повода, за които да подарите ваучери за подарък Pluxee на служителите си

5 повода, за които да подарите ваучери Подарък Pass на служителите си

30.11.2021

Мотивацията на служителите играе важна роля за производителността и здравословната среда на работното място. Когато са мотивирани, служителите са склонни да полагат максимални усилия за задачите си.

Често употребата на директни финансови стимули за мотивация пренася отношенията работодател-служител изцяло на икономическа основа. За да избегнете това и за да покажете лично отношение към екипа си отлична алтернатива за мотивация са ваучери за подарък Pluxee.

Освен като поощрение за добре свършена работа, ваучерите могат да бъдат предоставяни и в някои по-нестандартни ситуации, които определено заслужават внимание:

1. Поощрение за отказване от тютюнопушене

Всички знаят (дори непушачите) колко е трудно да се откажеш от този нездравословен навик. Възможно е обаче един добър допълнителен стимул от страна на работодателя да мотивира служителя да се откаже от тютюнопушенето. Работодателят има поне две очевидни ползи от това. Първо, служителите ще са в много по-добро здравословно състояние и второ - ще се повиши тяхната ефективност, ще бъдат по- съсредоточени и ще намалеят паузите за по цигара.

Според проучвания около 14% по-ниска е продуктивността на служител пушач в сравнение с негов колега непушач. Други изследвания сред пушачи от цял свят показват, че почти 70% от тях искат да се откажат, но едва 6% успяват. Ако работодателят окаже подкрепа на своите служители и ги стимулира по някакъв начин, със сигурност ще се радва на тяхната лоялност, което е допълнителна причина за обмислянето на тази идея.

2. Стимул за ваксинация

Това е една нова идея, породена от нестихващата епидемия от COVID-19. Получаването на допълнителен стимул под формата на ваучери за подарък Pluxee може да повлия на тези служители, които все още се колебаят по една или друга причина да предприемат крачка към ваксинация. Поощрявай ги с ваучери, показвате своята загриженост за здравето и благосъстоянието им.

3. Лични моменти и празници

Все повече компании се интересуват от важните събития в личния живот на своите служители. Лични моменти като сватба, раждане на дете, рожден или имен ден, Коледа и Великден са подходящи поводи да покажете, че цените служителите си и държите на тях. С ваучери за подарък Pluxee подарявате възможността всеки член на екипа ви да избере сам подаръка, който той наистина желае като едновременно с това показвате лично отношение и загриженост.

4. Хоби

Преди и след пандемията от COVID-19 прегряването (burn-out) на служителите е определяно като един от бичовете на съвременното общество. Често именно най-добрите служители страдат от него, което неминуемо се отразява на общата производителност на компанията.

За да "охлаждат системата", все повече работодатели в САЩ и Великобритания въвеждат стимули, с които подкрепят своите служители да започнат да практикуват ново хоби. Някои създават специални стаи за игри, други предоставят карти и ваучери, с които служителите да се записват в различни клубове– спортни, туристически, танцови и др.

Когато служителят е стимулиран за известно време да забрави за служебните ангажименти, това му дава възможност да се отпусне, да намери време за себе си и да се отдаде на любими и интересни неща. Чрез ваучери за подарък Pluxee, който се приема в над 12 900 търговски обекти, вие можете да дадете старт на едно ново и незабравимо пътешествие за вашите служители, като ги стимулирате да започнат хоби.

5. Поощрение на доброволчеството

В България доброволчеството се превръща в една прекрасна тенденция. Невероятно зареждащо е да си доброволец. Хората се чувстват пълноценни, помагайки на други хора в беда. Улисани в ежедневните си задачи, много служители навярно пропускат интересни каузи, които иначе биха подкрепили. Затова и ролята на лидера в една организация е да даде нужния начален тласък. Добра идея е всеки, включил се в благородни каузи, да получи първоначален стимул. Ако стимулът е паричен, това вече не е доброволчество. Ваучери за подарък Pluxee е чудесен заместител, който да накара повечето служители да станат доброволци. Веднъж усетили благодарността от тези, на които помагат, мнозина остават доброволци завинаги.

С тези пет нетрадиционни идеи как да разнообразите работния живот на служителите си искаме да ви покажем, че можете да използвате въображението си и да направите корпоративния свят много по-приятен и стимулиращ. Нужна е само малко фантазия, добро желание и добър партньор – ваучери за подарък Pluxee - точното решение за развитието на вашия бизнес.

Ако желаете да зарадвате служителите си за предстоящите коледни празници ваучери за подарък Pluxee, попълнете формата тук и наш представител ще се свърже с Вас за повече информация.