Pluxee

Какво трябва за знаем относно употребата на виртуална карта Pluxee?

20.07.2022

Виртуална карта Pluxee е дигитална социална придобивка, с която всеки работодател може лесно да стимулира своите служители.

Всеки член на екипа разполага с виртуална карта, която се зарежда периодично от работодателя. Цялата комуникация за придобивката се получава и управлява изцяло онлайн. С виртуална карта Pluxee служителите могат да пазаруват в магазините от партньорската мрежа на Pluxee като плащат с мобилен телефон или онлайн.

Виртуалните карти стават все по-популярни в цял свят. Използват ги предимно по-млади хора, но лека полека си проправят път и сред хора в по-зряла възраст. Основното им предимство е тяхното лесно използване, липса на физически карти и пълен контрол от страна на собственика на картата.

Къде може да се използва виртуална карта Pluxee?

Виртуална карта Pluxee може да се използва само в България, както в търговски обекти с POS терминал, така и при онлайн плащания.

Важното е търговецът да бъде партньор на Pluxee. Можете да разгледате партньорската ни мрежа тук, като използвате филтъра за виртуална карта Pluxee.

Какви основни неща трябва да знаете?

Период на валидност

Периодът на валидност зависи от това, кога е издадена вашата виртуалнa карта. За да разберете до кога е валидна, е необходимо да влезете в профила си на https://giftpass.sodexo-bg.dipocket.org/ и да проверите какво е записано върху лицевата й страна.

Достъп до профила

Достъпът до профила на картодържателя е изключително лесен – необходимо е да отидете на https://giftpass.sodexo-bg.dipocket.org/ и кликнете върху бутона „Вход“.

Добавяне на картата към мобилните портфейли в Google Wallet и Apple Store

Първо е необходимо да имате инсталиран мобилен портфейл на телефона си. Ако нямате, трябва да свалите и инсталирате съответния портфейл спрямо операционната система, която използвате – IOS за I-phone или Андроид за останалите телефони (без най-новите модели на Huawei). Следващите стъпки са:

 1. Отворете мобилния си портфейл.
 2. Натиснете „+“ в горния десен ъгъл на екрана. 
 3. Изберете „Добави ръчно детайли за карта“. 
 4. Изберете “Добави друга карта“ най-долу на екрана.
 5. Попълнете името си и номера на картата, който ще намерите в профила си на giftcard.pluxee-bg.dipocket.org.
 6.  Попълнете датата на валидност и CVC кода от гърба на картата. 
 7. Приемете условията за мобилни плащания с карта. 
 8. Изберете верификация с текстово съобщение и въведете получения с sms код. 
 9. Кодът ще бъде изпратен на телефонния номер, с който сте регистриран в giftcard.pluxee-bg.dipocket.org. 
 10. След като въведете получения с SMS код, можете да правите безконтактни плащания с мобилното си устройство.
 11. Добавяне на нова карта към профила

За да добавите нова карта към вече съществуващ профил, трябва да влезте в профила си наhttps://giftpass.sodexo-bg.dipocket.org/. След това е необходимо да натиснете "Регистрация на карта". Въведете кода за регистрация на картата, който сте получил по имейл и да потвърдите активацията с имейл.

Извършване на онлайн плащания

За да плащате онлайн с картата е необходимо да въведете следните данни: номер на карта, срок на валидност, CVC код - всички тези данни са в профила ви на https://giftpass.sodexo-bg.dipocket.org/. След това е необходимо да потвърдите транзакцията със SMS код, изпратен на телефонния номер, предоставен при регистрацията на картата.

Защита на средствата

Вашите средства са напълно защитени, защото издателят на картата е DiPocket UAB, компания, която е под контрола на националната Банка на Литва. Това означава, че DiPocket UAB докладват за своята дейност на Банката на Литва. По този начин компанията е длъжна да спазва всички финансови закони на ЕС и Литва, както и законите за защита на потребителите. Освен това DiPocket UAB е член на на Mastercard® Principal Member, и съответно прилага оперативните правила на Mastercard® и други общи оперативни разпоредби.

Лимити за плащания

За да разберете какви са лимитите за плащания на вашата дигитална карта е необходимо да влезете в профила си на https://giftpass.sodexo-bg.dipocket.org/. В секцията Общи условия в раздел 5 „Валута и лимити“ е информацията, която ви интересува.

Повече информация за виртуална карта Pluxee можете да намерите тук.