великденските бонуси

Планирате великденските бонуси? Вижте идеите за фирмени подаръци от - Pluxee!

5.04.2022

Великден е един от най-обичаните празници в България. Той съвпада с настъпването на пролетта и хората са заредени с оптимизъм и добро настроение. Семействата се събират около празничната трапеза и прекарват почивните си дни заедно.

За да подсилят тези емоции, много работодатели предоставят допълнително поощрение на служителите си под формата на подарък или бонус. Това е често срещана практика около големи празници, която повишава мотивацията на екипа и стимулира неговата ефективност. Тази година се очаква допълнителните стимули да бъдат още по-важни и подобаващо оценени заради по-високото ниво на инфлация, което засяга всички работещи.

Идеи за стимули за Великден

Какъв да бъде най-подходящият подарък? Този въпрос често е много труден за специалистите “Човешки ресурси” и собственици на бизнеси. От една страна е желанието да направите нещо повече от финансов бонус, от друга - вашите служители имат различни нужди и предпочитания. Много е важно те да използват своя бонус или подарък, както и да се почувстват поласкани като важна част от екипа.

Физически подаръци

Както и за Коледа, фирмите често избират фирмен подарък, с който да зарадват екипа си. Класически варианти за великденски подаръци са:

  • Кутия с тематичен подарък - козунак и яйца, чорапи със забавна картинка, тематични ръчно изработени меденки;
  • Кошница със сладки и солени изкушения - вино, кафе, чай, шоколад или бонбони;
  • Практичен брандиран подарък - раница, мултифункционално зарядно, комплект за почистване на лаптоп, чаша за кафе, термoс, чадър;

Всички тези варианти могат да бъдат придружени от персонализирано послание по случай предстоящия празник. Все повече работодатели избират да купят подарък, който се продава с благотворителна цел, или подкрепят местната икономика, като избират малка местна фирма.

Минус на този вариант е, че са необходими сериозни ресурси за избор, опаковане и дистрибуция на подаръците, които са в допълнение на ежедневните задължения на администрацията на фирмата.

Допълнително възнаграждение

Превеждане на бонус към заплатата е решение, което е по-лесно изпълнимо за голяма част от фирмите в сравнение с подаръците. Въпреки че е често срещан, този вариант не предлага персонален подход към служителите и не им прави толкова силно впечатление.

Предложенията на Pluxee

Ако искате да си спестите време и усилия, можете да се възползвате от предложенията на Pluxee за социални придобивки, които са изключително подходящи за великденски стимули.

Ваучери за храна Pluxee

Ваучерите за храна са сред най-популярните социални придобивки у нас. През 2023г. се запазва максималната необлагаема сума от 200 лв. месечно на служител. Ако все още не предоставяте ваучери или сумата е под 200лв., добра идея за великденските празници е да поръчате максимума за служителите си. Така ще предоставите повече, а и ще спестите от данъци и такси.

Ваучерите на Pluxee могат се приемат в над 10 000 обекта в цялата страна, така че великденската трапеза на служителите ви ще бъде обезпечена.

Можете да разгледате пълна информация за ваучерите за храна през 2023г..

Ваучери за подарък Pluxee

Ваучери за подарък Pluxee са друг продукт, който е чудесен вариант за Великден. Той ще даде повече свобода на членовете на екипа ви да изберат за какво да похарчат своя стимул. Докато ваучерите за храна могат да се използват само в магазини за хранителни продукти и ресторанти, мрежата на подаръчните ваучери включва магазини за подаръци, дрехи и обувки, техника, книжарници и много други.

Освен като стимул за екипа, ваучерите за подарък могат да бъдат използвани и за да благодарите на дистрибутори, доставчици и фирмени партньори.

Виртуална карта за подарък Pluxee

Ако търсите по-нестандартен и модерен стимул от ваучерите на хартия за вашите служители, картата за подарък на Pluxee е идеално решение за вас. Това е виртуална карта на Mastercard, която работодателят предоставя за всеки служител, и може да зарежда със сума по желание при различни поводи. Най-често това са празници, рождени дни, стимули за постигнати резултати. Служителите могат да плащат безконтактно със своя смартфон, или да я използват за онлайн пазаруване в широка мрежа от обекти.

Картата за подарък Pluxee е създадена, за да спести време и за работодатели, и за служители. Той е лесно решение в дните преди празника, ако нямате време за друг подарък. Също така, картите се издават еднократно и могат да се използват за всеки следващ подходящ повод. Не на последно място - виртуалната карта е екологично решение, при което въглеродният отпечатък е сведен до минимум. Това ще ви донесе допълнителни точки за решение, с което намалявате не само въглеродния отпечатък на вашата компания, а и това на служителите си като крайни потребители.

Независимо на кой от вариантите се спрете, не забравяйте да кажете “Благодаря” на вашите служители за добре свършената работа.

Ако някое от предложенията на Pluxee ви допада, можете да попълните заявка за оферта. Нашите търговски представители ще ви помогнат да изберете най-доброто решение предвид спецификите на фирмата и бюджета, с който разполагате.

Последна актуализация на статията: 23.10.2023г.