Повишен интерес към ваучерите за храна от малки и средни предприятия

Повишен интерес към ваучерите за храна от малки и средни предприятия

1.04.2022

От 80 на 200лв. се увеличи необлагаемата месечна сума за ваучери за храна от началото на 2022г.

Виж повече

Ваучерите са освободени от данъци и такси и за работодателите, и за служителите и са сред най-популярните социални придобивки у нас. Годишната квота, определена от Министерство на финансите, също е увеличена и вече възлиза на 1 милиард лева.

Повишаването на месечната сума предизвика засилен интерес към ваучерите за храна Pluxee по наредба 7 - както от настоящи клиенти, така и от фирми, които до сега не са предоставяли тази социална придобивка. Търговският екип на Pluxee Bulgaria отчита много положителни реакции от страна на работодателите и най-голям интерес от страна на малките и средни предприятия.

В този сегмент запитванията са се увеличили повече от три пъти в сравнение със същия период миналата година, а голяма част от новите клиенти веднага започват да поръчват по 200 лв. ваучери за храна на служител на месец. Други компании увеличават месечната сума за служителите си по-плавно, като се очаква тенденцията да се запази до края на годината. При големите фирми увеличението се случва по-бавно, но тенденцията е възходяща и постоянна.

Увеличената социалната придобивка дава възможност на работодателите да повишат покупателната способност на служителите си. В същото време фирмите оптимизират разходите си благодарение на данъчните облекчения на ваучерите за храна.

Колко може да се спести при предоставяне на 200лв. ваучери за храна по Наредба 7 месечно на служител?

Брой служители Спестени данъци и такси от работодателя - месечно
5 533.80 лв
10 1067.60 лв.
15 1601.41 лв.

Можете лесно да изчислите колко бихте спестили с предоставяне на ваучери за храна вместо увеличение на заплатата с нашият калкулатор.

Какви са предимствата на Pluxee?

Pluxee е сред водещите лицензирани оператори на ваучери на храна в страната, като оперира на българския пазар от близо 20 години. Сред водещите предимства за работа с нас са:

  • Минимални срокове за получаване на оферта и сключване на договор – физически или онлайн.
  • Получаване на ваучерите в срок до 5 работни дни след плащане на фактурата.
  • Възможност за поръчка на ваучери за 3, 6 или 12 месеца.
  • Без минимален брой служители – фирма с един служител също може да се възползва от нашите услуги.

Ако искате да получите оферта за някой от нашите продукти, свържете се с нас.