Празнично настроение с коледни придобивки

Планирайте коледните стимули за вашата компания отсега

Макар и празничен, сезонът преди и около Коледа може да бъде и стресиращ период за хората. Как компаниите могат да облекчат този товар и да бъдат съпричастни към своите служители? Коледния план за стимули може да постигне и двете цели.

Смисълът на коледните придобивки?

За компаниите коледните придобивки имат двойна цел. Първо - приключването на календарната година, а в някои случаи и финансовата такава, е възможност да се стимулират служителите за добре свършената работа през последните 12 месеца. Второ, придобивките могат да зададат нивото на ангажираност за предстоящата година.


От перспективата на служителите, Коледа може да бъде стресиращ период както от финансова гледна точка, така и от гледна точка на време. Това, което прави коледните придобивки толкова популярни, е възможността поне частично да облекчат стреса около празничните дни.

Кога е добре компаниите да започнат планиране на коледни придобивки?

Възможно най-рано, тъй като е добре това да е част от цялостната стратегията за ангажиране на служителите.

Важен ли е моментът?

Когато става дума за ваучерите Подарък Pass - краят на ноември е най-подходящото  време, защото служителите могат да планират пазаруването си за празниците на база на ваучерите. Най-важно за работодателя е да може да предвиди кога хората ще могат максимално да се възползват от стимула, който им предоставят.

Защо комуникацията има ключова роля?

За служителите е важно да разберат защо биват стимулирани, ето защо трябва да има прозрачност по отношение както на индивидуалното, така и на организационно представяне през годината. Ако една организация има затруднения, стимулите за Коледа могат да бъдат добър начин за повторно ангажиране на работната сила. Ако кажете на хората, че „времената са тежки, но следващата година ще преодолеем това“, тогава коледната  придобивка може да се превърне в мотивационен инструмент за последваща лоялност.

 

Преимущества за корпорациите и малките и средни предприятия

Гъвкавостта, която ваучерите Подарък Pass предлага, ги прави идеален избор, независимо от размера на бюджета на компанията. Проучване на Содексо открива, че 88% от малките и средни предприятия в седем държави бележат подобрение в общата работна атмосфера, след като са стимулирали служителите си за добро представяне с ваучери Подарък Pass5. В допълнение, 71% от респондентите заявяват, че приходите на компанията са се увеличили, а 72% отбелязват спад в нивата на отсъствие от работа.

Препоръки от нас

Бъдете креативни и помислете как ваучерите Подарък могат да бъдат доставени или връчени – в идеалния случай е добре да се връчат лично от мениджъра, заедно с няколко думи за добре свършената работа през годината.Направете го забавно и нека посланието да е ясно.

Ваучерите могат да бъдат персонализирани и да имат празнично послание, което да допълни настоението и доброто им приемане от служителите.

Разпръснете празничното настроение и планирайте коледни стимули за служителите си.

Добавете Подарък Pass към социалните придобивки на Вашата компания и я направете още по-желан работодател. Свържете се с нас на имейл orders.svc.bg@sodexo.com и телефон 02/ 489 9803 или поръчайте своите ваучери онлайн на: http://bg.benefits-rewards.sodexo.com/checkout-vouchers

С наближаващия край на годината, Ви напомняме, че можете да започнете планирането на своите поръчки за ваучери Трапеза Pass по нар. 7.

Вашите заявки ще можете да направите в първите работни дни на 2018г, като допълнително ще получите информация от нас при получаване на първата квота за новата година.